keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ihana, kamala kevät

Kevät on kivaa aikaa, paitsi silloin, kun kärsii kaksi kevätflunssaa ja heti niiden perään kauheat allergiaoireet ja näiden keskellä on aivan pakko tehdä aivan pakollisia kouluhommia... Nämä osaltaan selittävät kirjoittelutaukoani. Mutta mukavampiin asioihin: huomenna alkaa toukokuu ja pihalla on kukkia! :) Vappuihminen en niinkään ole, mutta onhan ne munkit ja sima ihan hyviä. Aviopuoliso lupasi tehdä bravuuriaan turkkilaista perunasalaattia, ihanaa!

Käsitöitäkin olen tehnyt ja jopa saanut valmiiksi! Täällä esittelemäni Karnaluks-ostokset on käytetty yhtä Usva-jämäkerää lukuunottamatta. Kuvakavalkadi valmistuneista töistä seuraa. :)

   
Vauvan peitto ja nuttu. Nuttu Kotivinkin ohjeella, peitto omasta päästä.
Tiskirättejä bambulangoista. Oikeanpuoleinen on käytössä ehtinyt jo vähän venähtää. Hyvin toimii!
 Haluan jakaa kanssanne myös pari muuta viime päivien iloa. Olin eilen Luonto-Liiton vaatteidenvaihtoillassa, jossa ideana on viedä omat vanhat, hyväkuntoiset vaatteet mukanaan ja ottaa muiden tuomista vaatteista uusia aarteita itselleen. Raha ei vaihda omistajaa. Taloudellista ja ympäristöystävällistä, tykkään kovasti! Löysin monia uusia kevät- ja kesävaatteita ja yhden laukun, jonka teille esittelen.

Riihipeikko Designin ihana käsilaukku

Kuva kauniista koristeesta, romantillinen valokuva ja pitsiä, ah!
Ihana yllätys: sain tällä viikolla ruusuja.
                                                    Iloista vappua kaikille, olkaa kunnolla! ;)

P.S. Tulipa ahdistavan paljon huutomerkkejä tähän tekstiin... Kertokoon se keväisestä mielialasta ja innosta. :)

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Ihanuuksia jämälangoista

Kävin eilen kirjastossa ja lainasin muun muassa kasan käsityökirjoja. Yksi niistä on Sanna Vatasen Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta! Ihana kirja, suosittelen etsimään omiin kätösiin ja käyttämään omat jämälangat loppuun ennen uusien ostamista. Oma jämälankakasani on viime aikoina jonkin verran pienentynyt, koska olen saanut valmiiksi toisen tuolinpäällisen, joka viimeksi oli kesken. Tällainen siitä tuli!

Olen ihan tyytyväinen. Värit menevät vähän hassusti, mutta tällaisessa jämälankatyössä ne saavatkin mennä. Säännöllistä kuviota ei tarvitsekaan tavoitella. Joka tapauksessa tuoli näyttää mielestäni nyt paljon kivemmalta kuin aiemmin ja sopii sisustukseenkin sinisyytensä ansiosta. Myös vauvanpeittoprojektini on mennyt eteenpäin, sillä uusia tilkkuja syntyy harva se päivä. Mukavaa, että olen tehnyt viime aikoina enemmän käsitöitä. Kyllä tämä blogi on ainakin tähän mennessä siihen innostanut ja kannustanut. Muista blogeista ja muualtakin saa niin kivoja ideoita, että polttelee päästä itsekin kokeilemaan! Olen vähän miettinyt ompelukoneen ostamista, mutta saa nähdä, raaskinko ja missä vaiheessa. Pelkään, että se jäisi käyttämättömänä kaappiin lojumaan. Toisaalta ainakin korjausompeluun konetta tarvitsee aina. Nytkin korjausta ja paikkaamista odottelee kasa vaatteita... Pistetään mietintämyssyyn. :)