sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kesän käsityösatoa, osa II: viltti ja tossut vauvalle Minusta ja miehestäni tuli ihanan pienen tytön kummeja pari viikkoa sitten, kun kummityttömme pääsi Jumalan lapseksi pyhässä kasteessa. Lahjaksi annoimme mieheni kanssa itse tekemäni vauvan tossut ja viltin isoäidinneliöistä sekä katekismuksen. Juhla oli kotoisa ja koskettava.

Tossujen ohje on Suuresta Käsityölehdestä (2/2014) ja lanka oli Lankamaailmasta ostettua bambulankaa nimeltä Bommix Bamboo. Tykkäsin langasta tosi paljon, se on pehmeää ja helposti käsiteltävää. Tossuista tuli vähän epämuodostuneet (lähinnä pohjasta), koska jouduin soveltamaan ohjetta koon puolesta pienemmäksi. Muutenkaan en tehnyt täsmälleen ohjeen mukaan, vaan otin omia vapauksia. Luovuin esimerkiksi tällä kertaa rapuvirkkauksesta koristeena, ja tein vain kiinteitä silmukoita. Harjoitin siis edelleen elämää helpottavaa perfektionismista luopumista ja päätin hyväksyä lopputuloksen sellaisenaan tarpeeksi hyvänä. Miten vapauttavaa! Tuskinpa kummityttöni siitä välittää, näyttävätkö tossujen pohjat täydellisiltä tai onko niissä rapuvirkkausta. ;)


Tämä viltti on minulle aika suuri saavutus käsityörintamalla. Opin isoäidinneliön vasta reilu kuukausi sitten ja aloitin heti astetta isomman projektin tehtyäni muutaman tiskirätin harjoitukseksi. Meille ei koulussa opetettu isoäidinneliötä, eikä itsekään tullut opeteltua ennen kuin sain tilaisuuden oppia sen kädestä pitäen anopiltani. Nyt osaisin sen unissanikin! :) Lankana Novitan Isoveli, jonka värit vääristyivät aika paljon kuvatessani. Parhaiten oikeat sävyt näkyvät ehkä keskimmäisessä kuvassa, vaikkeivät ne siinäkään ihan oikeat ole. Tämän työn myötä opin myös sen, mitä hyötyä höyryttämisestä on. *nolo* Lopputulos muuttui höyryttäessä todella paljon paremman ja tasaisemman näköiseksi, neule "levisi" todellisiin mittoihinsa. Tästä lähtien höyrytän aina. :D Sitäkään minulle ei vain oltu opetettu koulussa (tai muutenkaan) ennen tätä. Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt kiinnittää palat toisiinsa eri tavalla (siistimmin ja huomaamattomammin), mutta jälleen sopivan vapauttavaa huolettumuutta harjoitellen ajattelin, että tästä opin ja osaan paremmin taas seuraavassa työssä. (Jes, hyvä minä!)

Olen tosi innostunut käsitöistä ja tuntuu, että välillä tulee "käsityöstressi", kun miettii kaikkia ideoimiaan projekteja. Yritän kuitenkin välttää sitä stressiä, koska ihanan luova ja rentouttava harrastus kääntyy muuten päälaelleen! Kivoja töitä on kuitenkin valmistumassa, näette sitten. :) Jätättehän kommentteja ilokseni, ideoikseni ja kehityksekseni, kiitos nam! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi, anna vinkki, kerro toive! :)